Over Magnificat 90

Magnificat ‘verheug je’! Zoals Maria met dit lied Gods grote goedheid vol vreugde bezong, zo mogen ook wij samen met Maria 90 dagen ontdekken hoe groot zijn goedheid is en hoe veel Hij van ons houdt.

Magnificat 90 is een 90-daagse reis waarin we als vrouw de liefde voor Christus in ons dagelijks leven verdiepen, een weg waarin we vrijheid ontdekken door loslaten. Samen met andere vrouwen gaan we op weg. Geïnspireerd door de Heilige Thérèse van Lisieux mogen we groeien in overgave en vertrouwen. Door trouw aan het gebed, het geschenk van het vasten en de kracht van de gemeenschap ontdekken we hoezeer God voor ons zorgt en ons ziet als zijn geliefde dochter!

Tijdens Magnificat 90 mogen we met behulp van drie oefeningen groeien in deze relatie met God. Ze zijn een hulmiddel op onze 90-daagse tocht. 

De 3 oefeningen

De oefeningen zijn een hulpmiddel, aan gave van God, om onze waardigheid als Dochter van de Vader nog meer te beleven. Er is waarschijnlijk geen enkele vrouw geweest die niet even heeft moeten slikken toen ze de disciplines zag. Kan ik dat wel? Past dat wel bij mij? We mogen ze zien als een middel om ons hele leven in Gods handen te leggen. Ervaar zelf hoeveel Hij ervoor in de plaats terug kan geven!

Ik moest even slikken toen ik de lijst met disciplines zag, maar Magnificat 90 is juist gemaakt voor vrouwen die midden in het leven staan. Werkend, studerend, moeder, juist daar word je uitgenodigd om God te ontmoeten! Ik dacht dat ik echt geen tijd had voor zo’n intens programma, maar ik ervaarde juist meer tijd. Meer tijd voor wat er echt toe doet: voor God en voor mijn naasten. En dat in gemeenschap met andere vrouwen die ook verlangen om te groeien in liefde. Het was heel bijzonder om samen die weg te gaan, geleid door Jezus, Maria en de heiligen. Deo gratias!

Esther, deelneemster

Trouw aan het gebed

Denk hierbij aan dagelijkse tijd voor gebed, zoals een ochtend- en avondgebed, dagelijks een moment stille tijd met God en passages lezen uit een boek over Liefde en overgave, dat je op de reis begeleidt. 

Het geschenk van het vasten

Telefoons, sociale media, (online) shoppen, Netflix, snacks… Het zijn allemaal fijne dingen. Maar o zo snel raken we er in een bepaalde mate verslaafd aan, worden we er afhankelijk van. Hoeveel dichter brengt dit alles ons nu bij onze identiteit als geliefde dochter van God? Wanneer wij vasten, afstand van deze dingen nemen, dan maken wij meer ruimte voor God zodat Hij kan werken in ons hart en in ons leven. Vasten helpt dus eigenlijk om meer onszelf te worden!

Gemaakt voor gemeenschap

Wij zijn gemaakt voor gemeenschap! Ieder mens verlangt naar diepe en betekenisvolle relaties, en uiteindelijk naar de liefdesgemeenschap die God zelf is. Daarom is ook de zusterschap een essentieel onderdeel van Magnificat 90.